Общински детски градини помагат на болно дете в Стара Загора

Инициативата се провежда до 9 ноември

Благотворителната инициатива „Децата за децата“ стартира в три общински детски градини в Стара Загора. Целта е да се помогне на Георги Стоилов от Стара Загора. Четиригодишното момче страда от детска церебрална парализа и се нуждае от средства за трансплантация на стволови клетки в Турция, както и за непрекъсната рехабилитация.
Инициативата се провежда от 7 до 9 ноември т.г. в детска градина No7 „Светулка“, детска градина №3 „Ян Бибиян“ и ДГ No 20 „Мир“.
„За трета поредна година се включваме в инициативата „Картонено предизвикателство“. Тук е царството на картонените игри, деца, родители и учители ще работят в екип. Ще подкрепим детската креативност, която е първата стъпка към иновативността. Тук е и царството на благотворителността, ще научим децата да помагат на нуждаещите. Вярваме, че дарителството ще ни направи по-добри и ще ни накара да се чувстваме по-пълноценни личности“, каза при откриването на кампанията Деляна Караиванова, директор на детска градина „Светулка“. „Надяваме се детето да оздравее с наша помощ“, допълни тя. На тържеството присъстваха Татяна Димитрова, директор на Регионално управление на образованието, Соня Дъкова, главен експерт в отдел „Образование“ и Десислава Нанева, специалист –детски градини в община Стара Загора.
След това малчуганите от детската градина, както и бивши възпитаници на забавачката, се включиха в игрите в специално наредения кът. Те не пропуснаха да пуснат в кутията за дарения своя дял за помощ на Гого.
„Уверена съм, че ще съберем нужните средства за следваща вливка на Гого. Помагат много хора и институции“, разказа майката на момчето Йорданка Стоилова. Тя обясни, че за оздравяването със средства помагат Община Стара Загора, „Мини Марица –изток“, колегите й от Регионална дирекция по горите, колегите на съпруга й от „Пещострой“, както и много дарители, на които родителите на Гого са признателни. В края на декември предстои на момчето да бъде направен преглед с ядрено-магнитен резонанс в Турция и след това ще се реши кога ще следващата интервенция. В същото време детето постоянно трябва да бъде на рехабилитация-плуване, логопед и т.н., което струва около 15 хил. лв. годишно на семейството. Родителите са готови на всичко, за да оздравее техният Гого.
Инициативата на трите детски градини ще приключи в четвъртък, когато ще бъдат отворени кутиите с дарения.
Който иска до помогне, може да се включи с дарение по банковата сметка за детето:
Банка: Райфайзен банк,
Сметка в лева: BG 92RZBB91551007104020
Титуляр: Георги Тянков Стоилов
PayPal:danny_pb@mail.bg