Трети нов член за годината прие Ротари клуб – Добрич

Приех да бъда ротарианец, за да мога да помагам на Добрич, сподели Павлин Димитров

Церемония по прием на нов член се състоя по време на редовната седмична сбирка на Ротари клуб – Добрич. Павлин Димитров положи клетва и получи от президента на клуба Ивайло Донев символа на Ротари – значката, и сертификат за пълноправен член. Той бе приет в ротарианското семейство по покана и предложение на Александрина Панайотова – бивш президент на клуба. Така членовете на Ротари в град Добрич стават 27 – бизнесмени, лекари, учители, юристи, хора на изкуството и др. Павлин Димитров е третият новоприет за тази ротарианска година, след Николай Николов и Пенчо Керванов.

Павлин Димитров е от Добрич, завършил е електротехникума в нашия град и Икономически университет – Варна, женен, има син – студент в Англия. Трудовият му път преминава основно в областта на енергетиката. Работи като технически директор във фирма, която се занимава с изграждане на фотоволтаични и вятърни централи в цял свят. Развива собствен бизнес още в сферите на ресторантьорството, рекламата и недвижимите имоти.

За мен е огромна чест да бъда поканен да се присъединя към голямото семейство на ротарианците, сподели Павлин Димитров.   
„Имал съм много възможности да заживея в друг град или в чужбина, но избрах да остана тук. За мен Добрич бе и си остана в сърцето ми, затова тук се ожених и тук създадох и дом, и семейство. Приех да бъда ротарианец, за да мога да помагам на Добрич, с всичко, с което мога – познания, труд, средства, контакти. Човек трябва да бъде активен в обществото. Ротарианството за мен е каузата да помагаш на обществото, да даваш без да получаваш“, заяви още Павлин Димитров.

Съдбата също има пръст в приемането му за член на Ротари клуб. Павлин Димитров е роден на 23 февруари. Именно на тази дата през 1905 година в Чикаго е проведена първата среща на Ротари и тя става Ден на световното разбирателство и мира.