От Левски ще вадят български паспорт на Мапуку

Конгоанският таран дойде на "Герена" през лятото

През последните седмици се появиха информации, че Левски иска да се раздели с нападателя Жуниор Мапуку. Това обаче не отговаря на истината. Топспорт научи, че към момента на "Герена" нямат подобни намерения, а дори са започнали процедура по изваждане на български паспорт на конгоанеца. Голаджията трябва да се сдобие с такъв в началото на следващата година.

Така "сините" ще освободят една квота за чужденец извън Европейския съюз. Към момента такива са четирима Мапуку, Милош Цветкович, Бабатунде Адениджи и Франсис Нар. Последните двама са извадени от първия състав и към момента Делио Роси не разчита на тях. В групата за мач от Първа лига могат да попаднат само трима.

Конгоанският таран дойде в Левски през лятото и започна сезона като титуляр. След идването на Делио Роси Жуниор предимно е резерва. Той има 4 гола в Първа лига един срещу Славия и хеттрик срещу Пирин (Благоевград).

Мапуку бе привлечен в Берое през сезон 2013/2014. През август 2015-а година нападателят премина в египетския Вади Дегла, а година по-късно след кратък престой в турския Бандърмаспор се завърна при старозагорци.