326 казуса са подадени към националния омбудсман от Старозагорска област

Старозагорският кмет Живко Тодоров благодари на Манолова за съвместната им работа

326 казуса са подадени към националния омбдусман от Старозагорска област през тази година. Това стана ясно след посещението на екипа на Мая Манолова в областта, съобщиха от администрацията на омбудсмана.

"Приключили сме работа по 252 от тях. Разбира се, имаме и нови след срещите тук, като определено некоректността при работодателите, съдебните изпълнители, банковите кредити, социалните и здравните права са най-често срещаните теми в разговорите ми с хората. Имаме оплакване днес от състоянието на пътя в община Братя Даскалови", каза Манолова.

Старозагорският кмет Живко Тодоров благодари на Манолова за съвместната им работа. Той участва в пресконференция заедно с националния омбудсман Мая Манолова, местният обществен посредник Надежда Чакърова и областния управител Гергана Микова. Екипът на Манолова проведе 11 приемни в общините от старозагорския регион.

По време на срещата с медиите, кметът подчерта, че институциите не винаги успяват да отговорят на интересите на хората и затова е нужно администрирането да бъде по-гъвкаво. Той обясни, че в общината има доста случаи, когато частни съдебни изпълнители използват дори неморални действия спрямо хората, което не трябва да се случва изобщо.

"Община Стара Загора също пострада от подобни действия и своеволия на ЧСИ, които превишават правомощията си и тълкуват законите само в своя полза", допълни Тодоров.

Градоначалникът поздрави Мая Манолова и нейната позиция да бъдат глобявани нарушителите по Закона за движение по пътищата.

"В малките населени места, шофьорите не спазват ограниченията, а полицията не може да бъде навсякъде. Там липсват камери, които да спомогнат за ограничаване на нарушенията. Това би се случило, ако кметовете могат да глобяват и събират средствата", определи той.

Старозагорският обмудсман Надежда Чакърова обясни, че на местно ниво хората търсят помощ при казуси с етажната собственост, злоупотреба с лични данни и други.