Известни бургазлийки - близначки празнуват 90

Животът

11-11-2017, 11:39

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Десислава Танева стана майка на близначки

Лили и Вили са участвали в множество хорови формации

Близначките Лиляна Гайдарова и Виолета Папазова в неделя ще отбележат своя 90-годишен юбилей. Двете сестри са работили дълги години във важни сфери в Бургас.
Лиляна Гайдарова и Виолета Папазова, по баща Иванови, са сестри близначки, родени на 9-ти ноември 1927 г. в град Бургас в семейство с три дъщери. Първо започват образованието си в забавачка до 7-годишна възраст в училище „Любен Каравелов”, продължават в училище „Цар Борис” до 7-ми  клас. След това Лиляна учи 2 години във френския пансион и после завършва Търговската гимназия, а Виолета първо учи в Реалната гимназия и после завършва курс за медицински сестри във Варна.
Винаги са били много силни жени, артистични, обичащи компанията на хората. Повече от 30 години са участвали в различни хорови формации в Бургас. В личен план са успели да създадат здрави семейства и да се радват на внуци и правнуци.
Казват, че любовта към песента са я наследили от майка си. Успяват да предадат това на две от внучките. Лорета Йовчева- ръководител на танцова школа „Крис” е внучка на Виолета Папазова, а Лили Бедросян- ръководител в хорова школа „Милка Стоева” е кръстена на баба си- Лиляна.
Тази година двете празнуват юбилей- 90 години. И това е повод близки и роднини да се съберат и да бъдат част от техния празник.