Министър Кралев се срещна с президента на Световната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе

На срещата присъстваха и генералният секретар на ФИГ Андре Гайсбюлер и председателят на Българската федерация по батут и член на съвета на световната федерация Стоян Димитров

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с президента на Световната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе, който е на посещение у нас, заради 32-то Световно първенство по батут за мъже и жени. На срещата присъстваха и генералният секретар на ФИГ Андре Гайсбюлер и председателят на Българската федерация по батут и член на съвета на световната федерация Стоян Димитров.
„Стоян Димитров е човек с голямо сърце, който много обича спорта си. Той положи големи усилия Световното първенство, което се провежда в страната ни да бъде на високо ниво“, коментира министър Кралев председателя на БФ Батут пред Моринари Ватанабе. Президентът на световната гимнастика от своя страна похвали организацията на първенството и работата на БФ Батут.
Красен Кралев получи почетни медали на 32-то Световно първенство от Моринари Ватанабе и от Българската федерация по батут за подкрепата, която министерството оказва за провеждането на първенството. Министър Кралев връчи на президента на ФИГ почетен плакет на ММС за приноса му за развитието на спорта. „Вие сте голям приятел на България и всички български федерации, които са членове на ФИГ, са изключително щастливи от вашето избиране за президент на световната федерация“, каза министър Кралев. Моринари Ватанабе беше избран за президент на ФИГ през октомври 2016 г. Той е специализирал художествена гимнастика в България, в НСА през 80-те години (тогава ВИФ). Ватанабе има сериозни познания по български език. По думите му художествената гимнастика в Япония има благодарение на България, защото след обучението си тук, той е човекът, който е развил този спорт в  страната си.
Министър Кралев и Моринари Ватанабе обсъдиха и предстоящото през 2018 г. Световно първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в София в Арена Армеец, където в момента тече и първенството по батут. В 32-то Световно първенство по батут (9 - 12 ноември) участват състезатели от 35 държави в три дисциплини: голям батут (олимпийска), двоен минибатут и скокове на пътека.


Изключителна чест беше за мен да се срещна отново с президента на Световната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Вата...

Публикувахте от Krassen Kralev в 11 ноември 2017 г.


Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"