Марица с исторически пробив в Шампионската лига

Рускините отпадат от Шампионската лига, като ще продължат срещу финландския Хемеенлина във втория по сила турнир - Купата на CEV

Марица успя да направи исторически пробив още във втория си сезон в Шампионската лига, като ще играе в груповата фаза на надпреварата, съобщава БФВолейбол. Родните волейболистки, водени от Иван Петков победиха като гост Енисей (Красноярск) с 3:2 (20:25, 19:25, 25:22, 27:25, 15:12) в мача-рванш, което доведе до Златен гейм за двата съперника. В решителното изпитание българските шампионки спечелиха с 15:11 и постигнаха най-сладкия си успех до сега, което ги класира за по-нататъшен спор с най-добрите европейски клубове.
Рускините отпадат от Шампионската лига, като ще продължат срещу финландския Хемеенлина във втория по сила турнир - Купата на CEV.
След размяна на геймове и равенство 2:2, пловдивчанки стартираха чудесно тайбрека и поведоха с 8:4. До края нашите момичета запазиха разликата и се поздравиха с крайната победа, която ги прати в Златен гейм.
В него Марица продължи възходящата си линия, като поведе с 8:5. След 15:10 маричанки постигнаха най-великия си момент и се класираха за груповата фаза на Шампионската лига.