МТ отчита засилен интерес за вторите Годишни награди в туризма

Изтече срокът за кандидатстване за второто издание на Годишните награди в туризма

На 10 ноември изтече срокът за кандидатстване за второто издание на Годишните награди в туризма. Тази година Министерство на туризма отчита засилен интерес и увеличение на броя на кандидатите, които искат да се включат в надпреварата. Следващият етап на състезанието е онлайн гласуване от публиката за предложените туристически обекти, събития, журналистически материали и др. Наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония на 12 декември 2017 г. в София.
Министърът на туризма Николина Ангелкова даде старт на състезанието на 23 август 2017 г. в античния тракийски град „Кабиле“. Миналата година едноименният археологически резерват спечели наградата в категория „Изборът на българите“.
И тази година желаещите ще представят постиженията си в 16 категории. Те са: „Туристическа атракция/обект“; „Туристическо събитие“; „Духът на България“; „Специализиран туризъм“; „Туристическа дестинация“; „Иновации“; журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в печатна медия, онлайн издание, интернет блог, радио и телевизия; „Община на 2017 г. за планински туризъм“; „Община на 2017 г. за морски туризъм“; „Община на 2017 г. за балнео и СПА туризъм“; „Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм“ и „Изборът на българите”.
Инициативата на министерството има за цел да допринесе за популяризирането на българския туризъм, като представи пред публиката разнообразните дестинации, събития и дадености на страната, които я превръщат в предпочитано и конкурентоспособно място за милиони посетители.