Няма престъпление при търга във ВМА

Общество

13-11-2017, 20:21

Снимка:

bnt/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Николай Петров не е прекрачил закона

Извършеното деяние от бившия министър на здравеопазването Николай Петров е административно нарушение, а не престъпление по смисъла на закона. Това съобщиха от Военно-апелативната прокуратура, цитира БНТ.

Срещу наблюдаващия прокурор от по нискостоящата прокуратура Адалберт Кръстев е образувано дисциплинарно производство защото направената от него проверка е била непълна и части от постановлението са били преписани от възраженията на самия генерал Петров.

"Не установих никакви данни, от които може да се направи някакво предположение, че към момента, когато дружеството "Ортопедие - Инвекс" е участвало има някаква връзка между ген. Петров и бъдещия му зет Явор Цонев. В договора на дружеството, сключен между ВМА и "Ортопедие - Инвекс", не са посочени удостоверението за данъчна регистрация и булстата. Няма този реквизит, който е бил задължителен. Неправилно в одитния доклад е посочено, че дружеството "Ортопедие - Инвекс" е кандидатствало за позиции, които са различни от тия, за които е класирано", обясни полковник Йордан Дангов.