Национален форум „Библиотеките днес” 2017

Организиран от Фондация „Глобални библиотеки - България”

От 9-11 ноември 2017 г., Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич се включи в Национален форум „Библиотеките днес” 2017, организиран от Фондация „Глобални библиотеки - България”, под патронажа на Президента на Република България Румен Радев. Форумът представи ролята на обществената библиотека за устойчиво развитие на местните общности и подобряване качеството на живот на гражданите.
В дните на форума бяха представени водещи тенденции в световната практика за брандинг и онлайн маркетинг на обществените библиотеки, за нови услуги в тях, партньорства и работа с доброволци, глобалното образование и новите технологии в библиотеките. Регионална библиотека „Дора Габе” представи пред библиотечната общност дейностите по проект Библиотеката - посредник в образователната интеграция на деца от ромската общност, реализиран с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки - България”.  
На специално събитие, Фондация „Глобални библиотеки - България“ обяви първите си годишни награди за медийно отразяване дейността на обществените библиотеки в България. Петчленна комисия в състав доц. Георги Лозанов (председател), проф. Владимир Атанасов, Георги Константинов, Марин Бодаков и Снежана Йовева излъчи лауреатите.
Награда за медия с регионално покритие получи @в. „Нова Добруджанска Трибуна” – Добрич за лоялността и специалното отношение на вестника към библиотечната работа, с които подпомага утвърждаването на Регионална библиотека “Дора Габе“ като активен участник в обществения живот на Добрич и областта. Номинация на Регионална библиотека "Дора Габе" - Добрич. Знакът на наградата е стилизирано пластично изображение, изработено от художника Павел Божерянов.