„Петлите“ представят танцов спектакъл в Стара Загора

На 21 ноември от 18.00 часа

Танцова формация „Петлите“  ще представи най-новия си спектакъл „Циганката“ в Стара Загора. Премиерата ще е на 21 ноември от 18.00 часа , в залата на Синдикалния дом.

Представлението се осъществява със съдействието на Община Стара Загора. То е част от празненствата по повод рождения ден на формацията. Тя е създадена преди 11 години на 21 ноември – Деня на християнското семейство.
Циганката - красива, магнетична, непокорна, изящна! Такава са я виждали не един поет и художник. Такава ли я виждаме ние днес? Можем ли да я приемем като равна, можем ли да бъдем приятели, можем ли да я обичаме? Това са част от въпросите, които задават младите танцьори в най-новия си спектакъл, разказват организаторите.

Младо момиче - циганка, попада в танцова трупа с единственото желание да стигне до голямата сцена и да покаже своите умения. Още щом влиза в репетиционната зала усеща атмосферата на уют и топлина. Всички в залата се като едно семейство - щастливи и усмихнати. Малко по-късно обаче момичето усеща, че е невидима за останалите - никой не я забелязва и не й обръща внимание.

Когато всички отиват да празнуват рожден ден, никой не я кани да се присъедини. Останала сама, тя разбира, че само защото е с различен цвят на кожата не може да бъде една от тях... Да се откаже или да се бори в името на голямата си любов - танца? Ще се намери ли някой да я приеме такава каквато е? Ще види ли някой колко красива, магнетична, непокорна и изящна е всъщност? Отговорите на всички тези въпроси зрителите получават на финала на спектакъла.
Режисурата е дело на Станимир Карагьозов, а хореографията на Десислава Скъкълова, Николай Парушев, Марияна Трифонова и Катя Йорданова.

Всички са добре дошли, входът е свободен.

"Циганката" вече пожъна голям успех на бургаска сцена и в Сунгурларе.  Два дни след рождения ден - на 23 ноември, трупата заминава за Поморие, където ще има две представления.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен