Димитър Главчев отстрани Нинова от заседание на НС

Лидерът на БСП отказа да напусне парламентарната трибуна

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев отне думата на председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова, докато четеше декларация от парламентарната трибуна и я отстрани от заседанието заради оскърбяване на Народното събрание и членовете на Министерския съвет.

Депутатите от левицата започнаха да тропат по банките и да скандират "Оставка". Нинова отказа да напусне трибуната на НС, затова Главчев даде 10 минути почивка и свика извънреден председателски съвет.

 Главчев отстрани и заместник-председателя на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев за две заседания на Народното събрание след безредици в залата.

 Декларацията на "БСП за България" беше във връзка с отказа на мнозинството в парламента да бъде изслушан министър-председателят Бойко Борисов за думите му, че в Народното събрание има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от затворници.
"Вие оправдавате това изказване с четене на вестници", обърна се тя към ГЕРБ и "Обединени патриоти". "Моля да се замислите защо заради този човек се подлагате на това самоунижение, нямате ли достойнство на народни представители, които същият този човек е наричал безделници", попита тя в декларацията си от трибуната.