Условна присъда за руснак, обиждал и заплашвал полицаи в Кранево

Мъжът дърпал за яката на униформата единия от полицаите, блъскал го в областта на гърдите

Условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок получи 27-годишен руснак, след като Районен съд - Балчик одобри споразумението, сключено между подсъдимия и прокуратурата.

Руският гражданин Филип Б. се призна за виновен в това, че на 10 юли 2015г. в село Кранево, общ. Балчик, в близост до хотелския комплекс, в който работел като спортен аниматор, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в неуважение към обществото. Мъжът отправил на руски език обидни изрази към трима полицейски служители, които изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред и заплашил единия от тях, като деянието му се отличава с изключителна дързост. Той дърпал за яката на униформата единия от полицаите,  блъскал го в областта на гърдите, като му крещял обиди и заплахи, а междувременно  обиждал на руски език и другите двама служители на реда.

Подсъдимият декларира пред съда, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Той ще плати и направените по делото разноски в размер на 75 лева.

Определението на Районен съд - Балчик е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.