Нарушители зад волана отнесоха глоби по време на акция Зима

Крими

16-11-2017, 09:34

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В рамките на стартиралата традиционна акция “Зима” полицейските служители осъществяват засилен контрол за спазване на Закона за движение по пътищата

Нарушители зад волана отнесоха глоби от служителите на Пътна полиция  в стартиралата  в Пловдив акция "Зима". Три  фиша бяха написани за пътуване на хора без обезопасителни колани на задните седалки на автомобилите, а една санкция бе наложена за използване на лека кола без да е минала на технически преглед. Глобите са по 50 лева. Нарушителите бяха санкционирани на кръстовището на "Пещерско шосе" и  ул. "Царевец“ срещу студентските общежития. Изпратен за целта полицейски автомобил проверяваше масово шофьори във времето от 11.00 до 13.00 часа. Другите две места със засилени проверки от Пътна полиция бяха  района на Централна гара на бул. “Христо Ботев” и  пред хотел “Санкт Петербург” на бул. “България”.
В рамките на стартиралата традиционна акция “Зима” полицейските служители осъществяват  засилен  контрол за спазване на Закона за движение по пътищата. Акцент в проверките ще бъде поведението на пешеходците, толерантното отношение на водачите на моторни превозни средства спрямо тях и използването на обезопасителни колани, в това число и на задни седалки, готовността на автомобилите за движение в зимни условия.