В Стара Загора отбелязаха празника на Сухопътни войски

Церемонията се проведе във военно формирование 48430 в града

По повод празника на Сухопътни войски, който се отбелязва на 19 ноември, днес, председателят на Общинския съвет в Стара Загора Таньо Брайков бе гост на тържествено строяване и награждаване на военнослужещи и цивилни служители от Втора тунджанска механизирана бригада. Церемонията се проведе във военно формирование 48430 в града, а малко по-късно вратите на поделението бяха отворени, за да се запознае всеки желаещ със спецификите на военните автомобили и оръжия на сухопътните войски.
„Връщаме се 132 години назад към времето на Сръбско-българската война, в разгара на ожесточените боеве, когато се осъществява за първи път взаимодействие между пехота, артилерия, конница, разузнаване – и се извоюва славна победа. Мъжество и храброст на хиляди имена описват днес героичната история на най-стария и многоброен вид въоръжени сили – сухопътните войски. В нашето съзнание ще останат всички тези забележителни пълководци . Ние, военнослужещите във Втора тунджанска механизирана бригада, като част от Сухопътни войски, сме наследници и продължители на богатите традиции. С българска жар и дръзновение, достойнство и чест изпълняваме дълга си“, каза полк. Недялко Ников - заместник-командир на Втора тунджанска механизирана бригада. Той благодари на всички военни и цивилни служители за всеотдайността и високия професионализъм.
По случай празника командването и служителите на Втора механизирана бригада получиха поздравителни адреси от държавни и местни институции, както и от ръководители на военни формирования на Българската армия.
Гости на тържеството бяха още началникът на Военно окръжие – Стара Загора полк. Валентин Мишев, офицери от Съюза на офицерите сержантите от запаса и резерва, десетки военнослужещи и цивилни служители на армията.