Двоен празник се проведе в детска градина Весела

Мисия Пловдив

16-11-2017, 13:08

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Творческите си таланти разкриха децата от ДГ "Весела" в Северен

Двоен празник проведоха в детска градина „Весела” в Северен, гости на който бяха кметът на района инж.Ральо Ралев и неговият екип. Първият повод бе във връзка с официалното откриване на трите реновирани площадки за игри на открито, както и на изградения във вътрешния двор на градината център по безопасност на движението.

Другият повод бе тържеството под надслов „Аз чета - ти четеш – ние четем”, който е пореден етап от инициативата на район „Северен” да дава възможност за изява на творческите сили на най-малките.

Изложба за света на приказките, изработена с много любов и търпение от деца, родители и учители, посрещна гостите. Кметът на района даде старт на чудесната инициатива децата да заобичат книжките от малки, да искат да могат да четат, да бъдат равностойни разказвачи на истории редом с родителите и учителите си. Директорът на детското заведение Дора Пенкова вълнуващо поведе своите възпитаници от четвърта група по пътечката на приказките и безкрайния свят на знанието, за да разберат, че на всяко тяхно „защо” има отговор в някоя книжка. Сред песни, танци и усмивки, образователни игри и музикални импровизации децата показаха, че умеят и да четат.

Инициативата „Аз чета - ти четеш – ние четем” ще има свое продължение сред по-широк кръг от родителската общественост, а след това малките любители на книжките ще гостуват в най-близката голяма библиотека в района. След като се справиха блестящо с многобройните игрови ситуации, малките стопани на ДГ „Весела” получиха от кмета на района цял чувал с образователни пъзели, които ще ги учат добре да опознават и още повече да обичат България.