Премиерът Борисов определи мониторинговия доклад на ЕК като обективен

Борисов: Мисля, че политическата оценка е достатъчно добра, за да сме оптимисти и да ни амбицира да работим по-добре

Министър-председателят Бойко Борисов определи пред журналисти мониторинговия доклад на ЕК в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка като обективен и изрази убеденост, че България в края на 2018 г. ще е покрила всички препоръки. Това той коментира при инспекцията на Източната тангента на софийския околовръстен път.
В участъка има камери за контрол на скоростта, отбеляза Борисов и добави, че само за вчера са били отчетени 310 превишения на скоростта в този участък и то с много голям процент.
По отношение на Доклада премиерът коментира, че ще бъде довършено всичко, което е поето като ангажимент. Няколко задачи има в парламента, които до края на годината ще станат, каза Борисов. Знаем, че не сме идеални и има да направим още неща, но институциите са достатъчно убедени и в Брюксел са сигурни, че ще изпълним препоръките, заяви Борисов. Мисля, че политическата оценка е достатъчно добра, за да сме оптимисти и да ни амбицира да работим по-добре, изтъкна премиерът.

Докладът на European Commission за напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка е обективен. Преди ня...

Публикувахте от Boyko Borissov в 16 ноември 2017 г.