Традиционна кухня на държави от 4 континента ще бъде представена във ВУМ

Днес от 15.00 часа

Младежи от 12 различни държави ще представят традиционни ястия от своите държави. Студентите във Висше училище по мениджмънт (ВУМ) от Португалия, Турция, Русия, Мексико, Армения, Аржентина, Бразилия, Казахстан, Беларус, Грузия, Франция ще приготвят вкусни ястия, рецепти познати от техните родители. Сред ястията, с които студентите ще се опитат да впечатлят гостите на организираното във висшето училище съревнование наречено „Подправи деня“ (Spice Up the Day) ще бъдат мексиканското Гуакамоле, традиционният за Аржентина Пастел, вкусни грузински Качапури и Кинкали.

Дванадесетте отбора, които ще се състезават са в състав между двама и петима души. Инициативата е на студенти, които се обучават по програма Еразъм+ и се прави специално за техните колеги, които идват във ВУМ от над 50 различни страни. Събитието е безплатно за тези, които искат да готвят, а за посетителите желаещи да похапнат е с вход срещу заплащане.

„Това е второто издания на „Подправи деня“, миналата година имахме представителство на 3 различни континента, а тази са 4. Интересно е за всички, когато опитат ястия като познатото у нас Гуакамоле, но приготвени по рецепти на бабите и майките – с автентичен вкус и начин на приготвяне.“ - коментират от ВУМ.

Конкурсът ще се проведе утре, 17.11.2017 от 15 часа в сградата на ВУМ в гр. Добрич (ресторант Албена). Ще бъдат излъчени три отбора победители, добавят още от висшето училище.