Киномания отново е в Пловдив

Архив Пловдив

17-11-2017, 17:23

Снимка:

Lucky Дом на киното

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Kинопанорамата започва днес с класиката “Среднощен каубой”

12-тото поредно издание на Киномания в Пловдив започва днес и ще продължи до 30 ноември в LUCKY Дом на киното. В рамките на 14 дни ще можете да се докоснете до 30 от най-силните заглавия на европейското и световно киноизкуство.
Кинопанорамата се открива в 18:30 часа с американската класика “Среднощен каубой”. Филмът е носител на 3 награди Оскар, 6 награди БАФТА и е бил номиниран безброй пъти на различни кинофестивали.
Озвучен с хита на Хари Нилсон “Everybody’s Talkin’”, силата на този химн за приятелството се крие в гениалната визия на Джон Шлезинджър и в невероятния талант на двамата главни актьори. Химията между тогава буквално неизвестния Джон Войт и партньора му Дъстин Хофман провокира мигновено съчувствие към героите им.
“Среднощен каубой”е портрет на градския живот, който може да бъде разглеждан и като ревизионистичен уестърн. Отвъд трагикомичната история за бетонната джунгла звучи меланхолична балада, казваща сбогом на идеалите на американския Запад. Ода за изгубената невинност, филмът разказва за младия Джо Бък – последният градски каубой, който се опитва да осъществи своята бързо изчезваща мечта през 60-те години. Снажен тексасец, Джо пристига в Голямата Ябълка, за да осъществи сексуалните фантазии на богатите и самотни дами в големия град. Но открива свят, който въобще не се нуждае от подобни услуги. Скоро, след поредица от безсмислени срещи с хомосексуалисти, наркомани и религиозни фанатици, той изпада като второкласен жиголо на 42-а улица. Загубил всичко, освен избледняващата си мечта, Джо е придружаван в лутанията си само от транзистор и страдащ от туберкулоза дрипав скитник, наричан Рацо.
Билетите са на редовна цена 7лв, 6лв за студенти и пенсионери, и 30лв. за карта за 5 прожекции.