Части от столицата може да изпитат прекъсвания на тока през идната седмица

Животът

18-11-2017, 06:00

Снимка:

pixa

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.

Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на София за периода 20 – 24 ноември включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върху които са извършвани планирани дейности.

Общините, в които може да бъдат изпитани прекъсвания са: Витоша, Връбница, Изгрев, Илинден, Искър, Красно село, Кремиковци, Люлин, Младост, Панчарево, Слатина, Студентски град, Триадица.