Пловдивските ученици: Намираме вдъхновение в добротата, успеха и любовта

Мисия Пловдив

18-11-2017, 10:14

Снимка:

Пловдивски Културен Институт

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Подкрепата от страна на семейството и приятелите, учениците посочиха най-често като нещата, към които чувстват благодарност.

„Това, от което черпим вдъхновение са позитивните преуспели хора, които ни дават пример с упоритостта и непримиримостта си. Вдъхновяваме се от добротата, любовта, музиката и оптимизма, които виждаме в очите на своите връстници.“ Това споделиха учениците от СУ „Паисий Хилендарски“,ЕГ „Иван Вазов“, Национална Търговска гимназия – Пловдив, СУ „Свети Седмочисленици“ и НУМТИ „Добрин Петков“ с екипа на Пловдивски Културен Институт в рамките на Проекта „Седмица на Вдъхновението- Week of Inspiration`2017“.
От 13 до 17 ноември екипът на Пловдивски Културен Институт, заедно с успешни в своята сфера мотиватори, се срещна с ученици от различни класове на пет елитни гимназии, за да разбере  какво вдъхновява младежите, кое осмисля дните им, как виждат развитието си във времето и в какво виждат личния си принос към другите.
Подкрепата от страна на семейството и приятелите, учениците посочиха най-често като нещата, към които чувстват благодарност. Виждат себе си след няколко години като успешни млади хора, които да следват мечтите си и да се реализират в България.
Проектът „Седмица на Вдъхновението – Week of Inspiration” прелива в своята кулминация – Уикенд на Вдъхновението – 18-19 ноември в сградата на Пловдивски Културен Институт, където пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се насладят на интересни лекции, полезни практики, забавни арт, музикални и кулинарни работилници.