Цветанов: Докато ТОЛ-системата липсва, трябва ние да полагаме повече усилия

Зам.-председателят на ГЕРБ призова към повече внимание на пътя

„Не трябва винаги да търсим вината в пътищата“. Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира станалите два тежки пътни инцидента от вчера и днес. По думите му, за да се избегнат произшествията на пътя, на първо място водачите трябва да са правоспособни, а моторните превозни средство-изправни.

„Вчерашната катастрофа с отнемането на 9 човешки живота е на база грешката на водача. Манталитетът трябва да бъде променен и самите ние като водачи да бъдем дисциплинирани“, допълни пред журналисти в каменското село Полски извор Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ посочи, че всички шофьори, които карат по европейските пътища, управляват много внимателно, защото знаят, че там санкциите за нарушения са много сурови.

„Тук те са също много сурови. Докато липсва ТОЛ- система и видеонаблюдение за установяване на нарушителите, трябва самите ние да положим повече усилия“, каза още Цветанов.

Той пристигна в едно от най-засегнатите села от наводнението в Бургаско села, за да раздаде заедно с кметове и депутати новата бяла техника на пострадалите семейства. Gramofona.comСнимка на Деня

Щрихи от Плевен