Лекар „уволнява” и обижда колеги и полицаи

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 55-годишен мъж за непристойни действия и съпротива срещу полицейски служители

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Николай П., на 55 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 15/16.11.2017 г., в гр. Стара Загора, пред ДКЦ и в сградата на Първо РУ на МВР-Стара Загора, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото- обиждал и отправял нецензурни реплики и закани към медицинско лице от ЦСМП – Стара Загора с думите: „Боклук, не си разбираш от работата….Нищо не става от вас…Утре ще ви уволня“; към полицейските  служители от автопатрул при  Първо РУ на МВР-Стара Загора с думите: “Утре няма да сте на работа, ще ви уволня всичките.. Боклуци… отрепки...хлебарки“ и към полицейски служител в Първо РУ на МВР-Стара Загора с думите: „Тъпаци. Този път много сбъркахте…“ и др.,  като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицаи от Първо РУ на МВР-Стара Загора, и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325,  ал.2  вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Николай П. бързо производство е установено, че същият на 15/16.11.2017 г. влязъл в конфликт с екип на Спешна помощ по повод лечението на негов пациент. При пристигане на място на полицейски служители, обв. Николай П. започнал да обижда полицаите, да се държи арогантно и агресивно, както към тях, така и към колегите си от ЦСМП – Стара Загора. Това наложило задържането на обвиняемия и отвеждането му в сградата на Първо РУ на МВР– Стара Загора, но и там хулиганските действия, извършвани от него продължили.

Обвиняемият не е осъждан, но срещу него се извършват проверки за агресивно поведение, психически тормоз и пътно хулиганство. Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Николай П. е извършил деянието, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Николай П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.