“Среща на върха” и “Ерата на първите” представя Киномания днес

Пловдив Лайф

19-11-2017, 12:01

Снимка:

Lucky Дом на киното

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Киномания днес отвежда в Космоса

Киномания днес отвежда в Космоса. Програмата започва в 18:30 часа с трилъра “Среща на върха”, копродукция на Аржентина, Испания и Франция с някои от най-популярните в момента латиноамерикански актьори. Рикардо Дарин изпъква в ролята на аржентинския президент, който осъзнава, че не съществува личен живот на безмилостната политическа арена. Президентът Ернан Бланко участва в ключова среща на латиноамериканските държавни глави в Чили, за да обсъдят новия Южен петролен съюз – обединение, което може да има трайни последствия за отношенията между властите на целия континент. Докато Бланко и екипът му се опитват да се справят с различните политически приоритети, ескалираща лична криза заплашва да преобърне дипломатическия диалог, и то с опасни последствия за всички въвлечени. Филмът е напрегната и забавна дисекция на политиката като бизнес, в който никога не си сигурен с кого или за какво се договаряш.

Късната прожекция е в 20:45 часа на руския “Ерата на първите”. Лятото на 1960 г. Най-добрите летци-изпитатели от целия Съветски съюз са събрани на едно място. Година по-късно един от тях ще стане първия човек в Космоса – Юрий Гагарин. А 19 други ще останат в сянка. Но сред тях има късмета да бъде и друг пионер – първият човек, излязъл в открития Космос, Алексей Леонов. През 1965 г. космическият кораб излиза в орбита около Земята. Облечен в специален костюм, Леонов пръв в историята на човечеството пристъпва в открития Космос. Всичко сякаш върви по план, но внезапно радиовръзката е прекъсната... Случват се поредица от неочаквани събития, нито едно от които не е предвидено.

Билетите са на редовна цена 7лв, 6лв за студенти и пенсионери, и 30лв за карта за 5 прожекции. Можете да ги закупите на касата в LUCKY Дом на киното и онлайн на www.boxoffice.bg.