Отслужват водосвет на мястото на катастрофата край Микре

Животът

19-11-2017, 12:44

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Премиерът Борисов събира министри заради зачестилите катастрофи

Пак жертва на пътя край Ловеч

Ловчанският митрополит Гавриил ще отслужи утре /20 ноември/ от 11.00 ч. водосвет на пътя София-Варна, в района на село Микре, където при тежка катастрофа в петък загинаха девет човека, а други 19 бяха ранени. Това съобщи той след панихидата, отслужена днес в катедралния храм "Света Троица" в Ловеч за упокой на душите на загиналите общо 11 човека след трите тежки катастрофи на пътя София-Варна в Ловешка област през последните три дни. 
Паметта на жертвите от пътни инциденти почетоха областният управител на Ловеч Георги Терзийски, кметът на община Ловеч Корнелия Маринова.
"Причините за тези тежки катастрофи сигурно се коренят главно в невниманието на шофьорите, може би и на хлъзгавия и мокър път, но държавата вероятно трябва да контролира, когато се дават книжки за правоуправление. Те да се дават на хора, които наистина са минали подготовката и действително имат способността да карат", каза митрополит Гавриил. 
Той посочи, че преди години водосвет е бил отслужен и на друг критичен участък от този път и там катастрофите са намалели.