„Берое“ U19 разгроми „Марек“

Спорт

20-11-2017, 08:30

Снимка:

beroe.bg

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Берое" победи "Пирин"

„Берое“ спечели в Благоевград – 0:1

С 5:1

Отборът на „Берое“ до 19 г. разгроми с 5:1 „Марек“ (Дупница) в домакински мач от XIV кръг на Елитната група в тази възраст. Момчетата на Иван Гаджев спечелиха напълно заслужено и спечелиха шестата си победа за сезона.

Първата част обаче бе равностойна и двата тима имаха своите възможности. „Зелените“ първи откриха резултата в 25-та минута, когато Никола Гавов засече с глава центрирана от корнер топка и я прати в мрежата – 1:0. Пет минути след това обаче гостите изравниха, след като Симеон Димитров също реализира с глава след центриране от левия фланг. Минута преди края на полувремето Руси Чернаков открадна една топка в половината на „Марек“, навлезе в пеналта и не сбърка останал сам срещу стража – 2:1

През второто полувреме домакините бяха пълни господари на терена и не оставиха съмнения в своята победа. В 67-та минута Никола Маринов бе съборен в наказателното поле и реферът съвсем заслужено отсъди дузпа за „Берое“. Никола Гавов застана зад топката и се разписа с удар в долния ляв ъгъл, отбелязвайки второто си попадение в мача – 3:1. В 75-та минута Никола Маринов получи пас от дълбочина, надбяга защитник на противника и успя да отбележи за 4:1. Крайният резултат бе оформен в 83-та минута от Мануел Иванов, който се разписа с удар от наказателното поле.

Така „Берое“ U19 вече има в актива си 23 т. и се намира на 7 място в класирането. В следващия кръг момчетата на Иван Гаджев гостуват на „Монтана“. Срещата е последна за полусезона и е насрочена за 26 ноември от 14 ч.