Община Добричка назначи 10 безработни по проект

Нова възможност за младежка заетост

Община Добричка сключи договор за заетост по проект „Нова възможност за младежка заетост“ с Агенция по заетостта на стойност 42 хиляди лева. По този проект на трудов договор в общината от днес се назначават 10 безработни лица на длъжност „общ работник“ за период от шест месеца. По проекта са предвидени и наставници на наетите лица, които ще отговарят за обучението на работното място.
Дейностите по проекта включват подобряване качеството на живот на младите хора и условията за реализация на територията на община Добричка, повишаване доходите на безработните и създаване на условия за връщане на реалния пазар на труда.
Проектът по  Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ е насочен към неравнопоставените на пазара на труда лица и е алтернатива за работа и осигуряване на доходи чрез полагане на труд.
Целева група по проекта са безработни младежи до 29-годишна възраст, регистрирани в дирекция „Бюро по труда” с основно или по-ниско образование, с постоянен или настоящ адрес на територията на община Добричка, които не участват в никаква форма на заетост и  в никаква форма на образование или обучение.
 Целта на проекта е преминаване от пасивен към активен подход при работа. На безработните е осигурена заетост за заработване на трудови възнаграждения и формиране на трудови навици, с цел интеграция и повишаване конкурентноспособността им на пазара на труда. През 2017 г. община Добричка е участвала и реализирала седем проекта за заетост по национални и оперативни програми и се явява най-големият работодател на територията.