След убитото на пътя дете: Протестиращи блокираха пътя за Созопол

Животът

21-11-2017, 15:34

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

16-годишен загина в катастрофа на пешеходна пътека

Хора от две селища искат кръгово движение на натоварената отсечка до Атия

Жители на Атия и Черноморец затвориха за кратко пътя Бургас-Созопол. Близо сто души се събраха на пешеходната пътека до която вчера загина 16-годишният Костадин. Жителите на двете населени места настояват там да бъде изградена пасарелка или кръгово кръстовище.
Стотици цветя бяха поставени на пътното платно в памет на загиналия ученик. С трибагреници и плакати събралите се казаха „Не!“ на войната по пътищата и настояха за спешни мерки от страна на Пътната агенция за обезопасяването на участъка.

Пешеходна пасарелка и модерно кръгово кръстовище ще заменят "пътеката на смъртта" край Военноморската база в с.Атия. Това обеща председателят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов. Той заяви, че има пълната подкрепа на премиера Бойко Борисов и ще се осигурят средства за изграждане на двете съоръжения. 

Ограничението на скоростта в района на отбивката за Атия и Военноморска база Бургас е 60 км/ч. Преди пешеходната пътека е монтирана стационарна камера, която обаче не работи.  В созополското село Атия вече е започнала подписка, която да затвърди исканията на местните.
Тя ще бъде изпратена до вътрешното министерство, Агенция „Пътна инфраструктура“, министъра на вътрешните работи и премиера. Освен за кръгово или пешеходен надлез родители настояват и за промяна в маршрутите на ученическите автобуси, които не влизат на територията на село Атия.