Цв. Цветанов: Наясно сме със своите отговорности за европредседателството

Подчертах необходимостта да се отдели сериозно внимание на темата за европейската перспектива пред Западните Балкани

Наясно сме със своите отговорности и ще дадем всичко от себе си, за да представим страната ни в най-добрата й светлина по време на европредседателството. Това заявих днес в рамките на срещата на Антонио Таяни и Цвета Караянчева с председателите на парламентарните групи в Народното събрание и комисиите, ангажирани с Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в профила си във Фейсбук.

„Пред колегите подчертах необходимостта да се отдели сериозно внимание на темата за европейската перспектива пред Западните Балкани. Посочих, че силна и обединена Европа е предизвикателство, но ние ще работим за постигането на тази цел, защото такова е желанието на всички европейски граждани", обясни той.

"Благодарих на министър Лиляна Павлова, която успешно координира всички дейности по подготовката на европредседателството. Казах още, че по време на естонското председателство се проведе учредителната среща на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол, на която обаче не успяхме да приемем процедурните правилна за функционирането й, като ще положим всичките си усилия този процес да бъде финализиран в България“, написа още Цветан Цветанов.