Психичноболен пациент с питбул нападна медици

Животът

21-11-2017, 09:00

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Полицията издирва пациент, който водел на каишка куче питбул и изплаши лекари и други пациенти

Полицията издирва пациент, който водел на каишка куче питбул и изплаши лекари и други пациенти в Центъра за психично здраве в Пловдив.
Инцидентът беше доста опасен, съобщи пред БНТ началникът на приемно-диагностичния блок доктор Теодора Арабаджиева, която е успяла да изведе мъжа извън сградата.
„На територията на поликлиниката влезе пациент явно с психични проблеми, който беше изключително агресивен, както вербално, така и физически. Водеше със себе си куче питбул, доста голямо кучето, доста страшно.
Този човек нахлу във всички кабинети, удари част от персонала, явно човека беше с психични проблеми. Удари ме с глава, с неговата глава удари моята глава.
Търсеше някакъв доктор, така или иначе този доктор не работи в диспансера, крещеше и казваше, че ще убие този доктор, ако го намери. Такъв доктор не познаваме в Пловдив“, каза д-р Арабаджиева.
Жената на гишето за информация също е станала свидетел на инцидента. „Той крещеше по коридора, тропаше по вратите, търсеше някой, нападна колегите тука пред вратата“, сподели тя.
Подобни инциденти се случват рядко, въпреки че от началото на годината през диагностично консултативния блок на Центъра за психично здраве в Пловдив са преминали над 34 000 пациенти.
Обикновено повечето от тях проявяват вербална агресия, но има и случаи на физическа като днешната.
Ако станете свидетел на такъв вид агресия, трябва да реагирате спокойно, да не показвате, че се страхувате от човека, и да не заставате в ъгъл, тъй като има вероятност буйстващият да ви затисне и нарани, съветват специалистите.