Чехия призова за край на санкциите на ЕС срещу Русия

Свят

22-11-2017, 06:42

Снимка:

wikimedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Путин: Асад владее практически цялата територия на Сирия

Радвам се, че растат не само износът и вносът, но се увеличават и руските туристи в Чешката република, каза Земан

Чешкият президент Милош Земан призова да се прекратят ограничителните мерки на Европейския съюз срещу Русия, които бяха наложени заради кризата в Украйна, предаде БНТ.

Това стана след среща с руския президент Владимир Путин в Сочи, на която двамата са разговаряли на руски език. Земан е на официално посещение в Русия с бизнес делегация и се очаква подписване на крупни договори, съобщават руски медии. Франс прес припомня, че 73-годишният Земан, известен с проруските и антиимигрантските си възгледи, ще се кандидатира за втори мандат на президентските избори в началото на януари.

"Радвам се, че растат не само износът и вносът, но се увеличават и руските туристи в Чешката република. Това потвърждава, че въпреки санкциите икономическото сътрудничество се развива. Но това не означава, че съм се примирил със санкциите. Знаете, че отдавна съм техен противник. Това засяга както санкциите на ЕС срещу Русия, така и руските санкции срещу ЕС. В един момент на това трябва да се сложи край", каза Милош Земан.