БЧК е събрал близо 315 хил. лв. за пострадалите в Бургаско

Очаква се до 2 седмици хората да влязат в ремонтираните къщи

До момента са събрани около 315 хиляди лв. за пострадалите от наводнения в Бургаско. Това каза в ефира на БНТ Ясен Сливенски, директор на „Мениджмънт на бедствията“ Българският червен кръст, който представи новата кампанията на БЧК за пострадалите при катастрофата край село Микре.

Той заяви, че целта да се подпомогнат хората, които имат най-голяма нужда. Вчера в Деня на християнското семейство от БЧК обявиха банкова сметка, чиято цел е набиране на средства за незрящите хора от Перник, които пострадаха при тежката катастрофа край село Микре.

"Хората имат нужда сега. Нашите колеги в Перник и тези тук взеха това решение. Сега е моментът да помогнем. Доста са пострадалите. Това не е за първи път. За пореден път отправяме призив нека да помогнем сега. Целта е да помогнем максимално на хората в нужда", каза Сливенски.

Той съобщи, че продължава кампанията за наводнения в Бургаско. Работи се по възстановяване на къщата. Очаква се до 2 седмици хората да влязат в ремонтираните помещения. До момента са събрани близо 315 хил. лв като приоритет се дава на селата, които са най-наводнени. Над 200 хил. лева са събрани от смс-и. По думите все повече стават дарителите и доброволчеството набира все по-голяма популярност у нас.

На страницата на БЧК могат да се видят всички каузи и всеки, който иска, може да подкрепи.