Областният управител Гергана Микова присъства на тържествена литургия по случай Деня на християнското семейство

Деца от Седма детска градина в Стара Загора поздравиха с християнски песни двамата митрополити и събралото се множество в църквата

  • Областният управител Гергана Микова присъства днес на тържествена Света литургия по случай християнския празник Въведение Богородично, който се отбелязва на 21 ноември. С решение на Светия синод на Българската православна църква в България този празник се чества у нас и като Ден на християнското семейство.

    Ритуалът бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан в съслужение със Средно и Западноевропейския митрополит Антоний в старозагорския храм „Свето Въведение Богородично”. На литургията присъстваха зам.-кметът Иванка Сотирова, представители на институции, стотици миряни.

    Деца от Седма детска градина в Стара Загора поздравиха с християнски песни двамата митрополити и събралото се множество в църквата. Дядо Киприан и дядо Антоний подариха на малките певци православни календарчета и книжки.

    В края на празничното богослужение митрополит Киприан поднесе като възпоменателен дар на митрополит Антоний архиерейска панагия.