Правилата за безопасно движение по пътищата представиха на празник в "Северен"

Мисия Пловдив

22-11-2017, 15:21

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В хода на празничното събитие бяха проведени четири образователни игри

Малките възпитаници на ДГ „Дъга” си устроиха празник под надслов „Вече съм голям и правилата знам”. Той бе посветен на правилата за безопасно движение по пътищата и се проведе на специално изградената за тази цел площадка в район „Северен”. С интерес наблюдаваха и се включиха в тематичните игри на децата гостите от района – кметът инж. Ральо Ралев и неговият екип, които влязоха в ролята на съдии заедно с Чичко полицай - инсп. Ботьо Гиргинов от сектор Пътна Полиция Пловдив. Отстрани пък насърчаваха състезателите малките приятелчета от ДГ „Бреза”, при което всички деца, отлично подготвени от своите учители, напираха да покажат знанията си за маркировката по пътя, за пътните знаци и правилата за безопасно движение.

В хода на празничното събитие бяха проведени четири образователни игри, съпроводени с много емоции, но и с отлична дисциплина, каквато трябва да цари на уличното платно. Между всяка състезателна игра отборите си отпочиваха с песни и стихотворения, които зареждаха децата с енергия и ентусиазъм да покажат волята си за победа в следващото изпитание. На финала децата демонстрираха знания за движението на превозните средства, за пресичането на улицата на обозначените места, за светлинното регулиране на светофара. Днес бе представена и една друга образователна игра. При нея чрез робот детето научава основните посоки и придобива умения да се ориентира правилно.Оказа се, че те вече умеят да управляват бързо и безопасно тротинетки между слаломни конуси. Чичко полицай беше принуден да признае, че състезаващите се отбори са равностойни, и обяви, че всички в днешното състезание са победители.

Кметът на района инж. Ральо Ралев поздрави децата за показаните знания и умения, но най-вече за това, че са били много дисциплинирани и са работили успешно в екип. Пожела всички – и деца, и възрастни – не само да познаваме добре, а и винаги да спазваме правилата за безопасно движение, за да бъдем добри участници в пътното движение.

На финала на празника, кметът Ралев раздаде на всички дечица брошури с правилата за безопасност на движението по пътищата.