85 миньори от Бобов дол на подсъдимата скамейка

Обвинението срещу въгледобивниците е, че стачката им на 11 и 12 май е незаконна

85-те стачкували през май т.г. миньори от "Открит въгледобив-Бобов дол" са явиха  в Кюстендилския окръжен съд на 21-ви ноември, делото обаче не стартира. То беше отложено, обяви съдебният състав информира Kmeta.bg. Обвинението срещу въгледобивниците е, че стачката им на 11 и 12 май е незаконна.

Залата едва събра некриещите недоволоството си мъже. "Всичко е един фарс, цирк. Не сме стачкували. 3 часа протестирахме заради невзети заплати, след това отработихме тези часове. Преведоха ни парите и всичко приключи. Планът се изпълнява и вече нямаме проблеми", каза един от най-дългогодишните работници на рудник "Христо Ботев". Има и призовани в съда, които в тази два дни са били в почивка и не са протестирали. А един от миньорите каза, че по това време не е бил назначен на работа.

В 7-дневен срок ищецът, екипът на наемателя на мините Христо Ковачки, трябва да представи доказателства и да отстрани пропуските в исковата си молба, постанови съдията и отложи делото за друга дата, която ще бъде обявена допълнително.

 

Прогнозите са, че искът ще отпадне или по юридически причини, или шефовете на мините ще го оттеглат.