Район Централен и Природонаучния музей организират еко конкурс

Мисия Пловдив

23-11-2017, 13:33

Снимка:

район „Централен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Част от програмата, която организаторите са подготвили за креативните млади еколози и техните преподаватели е прожекция на документален филм

Документален филм с Джереми Айрънс и посещение на новата зала „Пеперуди“ сред наградите в еко конкурса на „Централен“ и Регионалния природонаучен музей – Пловдив.
Краен срок за участие в конкурса на тема „По-малко отпадъци, повече красота“ е 24.11.2017г. Георги Стаменов ще открие изложбата с еко произведения на изкуството на 7 декември в Регионалния природонаучен музей – Пловдив.
Петък, 24.11.2017г. е крайният срок, в който ученици до 10-годишна възраст могат да участват в конкурса на тема „По-малко отпадъци, повече красота“. Район „Централен“ – Община Пловдив и Регионален исторически музей – Пловдив дават възможност децата да представят своето виждане по темата за рециклиране и опазване на околната среда под формата на произведение на изкуството от еко или рециклируем материал. Конкурсът е част от „Европейската седмица за намаляване на отпадъците“, в която „Централен“ се включва.
На 7.12.2017г. в Регионалния природонаучен музей – Пловдив кметът на най-стария район в Пловдив заедно с директора на музея ще открият изложба на най-креативните произведения. Поради големия интерес от страна на децата и добрата организация на училищата в района, директорите и администрацията си запазват правото да селектират изработените произведения за изложбата.
Част от програмата, която организаторите са подготвили за креативните млади еколози и техните преподаватели е прожекция на документален филм на английски език с български субтитри, в който участва Джереми Айрънс и посещение на новата зала „Пеперуди“, както и 3D филмче за деца. Документалният филм е част от европейска инициатива, третираща темата за отпадъците и устойчивото развитие. Той е предоставен от Регионалния природонаучен музей и Anglia School - център за обучение по английски език за деца и възрастни, който ползва иновативни подходи в своята програма.
„Подкрепяме проекти, които разширяват мирогледа на подрастващите и допринасят за познанието и интереса им към важни за Земята теми.“, коментира районният кмет Георги Стаменов.
Повече информация за конкурса и регламента можете да намерите на уеб сайта на район „Централен“ – Община Пловдив и на Регионалния природонаучен музей – Пловдив.