Непълнолетен си изтърпява присъдата за изнасилване, убийство и блудство

Ахмед Дж. е с лека умствена изостаналост и разстройство на сексуалния нагон

Непълнолетен ще изтърпи наказание 8 години затвор за убийство и изнасилване на възрастна жена и за блудство с болно момиче, съобщават от прокуратурата.

От Окръжната прокуратура в Търговище изпълниха искането за 8 години затвор за непълнолетния Ахмед Дж. Присъдата е била потвърдена с решение на Върховния касационен съд и е влязла в сила. Наказанието си осъденият ще изтърпи в поправителния дом в Бойчиновци. След като навърши пълнолетие през декември тази година, той ще бъде преместен в затвор.

Непълнолетният Ахмед от село Гагово, който към момента на извършване на престъпленията, бил само на 15 години, бе предаден на съд от Окръжната прокуратура в Търговище с четири обвинения. Той е съден за убийство, изнасилване и блудство с възрастна жена, както и за блудство с момиче.

Изнасилването и блудството на възрастната жена, която страдала от деменция, представляват особено тежък случай. Убийството й било извършено по особено мъчителен начин за жертвата, се казва в документите.

На 20 февруари тази година състав на Търговищкия окръжен съд го признал за виновен и по четирите обвинения, като му наложил да изтърпи най-тежкото от тях - 8 години лишаване от свобода в поправителен дом при общ режим.

Освен присъдата, Ахмед Дж. е осъден и на граждански иск, който първоначално е бил 30 000 лева, а с решението си Варненският апелативен съд го завишил на 50 000 лева. Размерът на иска е потвърден от ВКС.

На 18 април 2015 год. Ахмед срещнал на пътя между село Гагово и град Опака 74-годишна жена, която страдала от деменция. Жената обикновено тръгвала за село Гърчиново, където смятала, че живее. Осъденият пребил жената и я изнасилил.

Съдебните медици, извършили аутопсия на тялото на убитата, преброили 19 счупени ребра. Смъртта й според съдебномедицинската експертиза била бавна и мъчителна, съпроводена със силни и мъчителни болки, а причинените от сексуалния насилник травми съдебните медици квалифицирали като три средни телесни повреди. Тялото на жената било открито два дни по-късно от случаен минувач.

Блудствените действия с 14-годишно момиче Ахмед извършил на 20 ноември 2015 год. Той нападнал трудно подвижното момиче на улицата в село Гагово. Съборил го на земята и извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление чрез употреба на сила.

Ахмед Дж. е с лека умствена изостаналост и разстройство на сексуалния нагон, но съдебнопсихиатричната експертиза е категорична, че той е разбирал свойството и значението на деянията си и е осъзнавал, че върши нещо незаконно.

При проведения по време на разследването следствен експеримент той сам посочил мястото, където е захвърлил пребитата и насилена възрастна жена, и обяснил с подробности действията си. Пред съда отрекъл да е извършител на деянията.