Район „Централен“ подарява три покани за двама за филм

Мисия Пловдив

24-11-2017, 08:42

Снимка:

район „Централен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Общо три въпроса, които връщат в щастливите времена на 80те години на миналия век и са свързани с Пловдив

По покана на  кмета на район "Централен" Георги Стаменов, само три дни след премиерата на най-новия български филм „Дъвка за балончета“ в столицата, пловдивчани също се срещат с екипа на филма.

На 11.12.2017г. четирима от актьорите на нашумелия филм за 80-те години на миналия век „Дъвка за балончета“, сред които Теодора Духовникова и Иван Юруков., заедно със своите колеги ще гостуват в Пловдив. Това се случва по покана на кмета на район „Централен” Георги Стаменов.

За прожекцията от 18.30 ч. и за срещата с екипа след нея домакините в Пловдив раздават 3 двойни покани. Условие за участие е да се отговори на въпросите, които ще бъдат публикувани в социалните мрежи – на профила на Георги Стаменов във Фейсбук и в медиите. Общо три въпроса, които връщат в щастливите времена на 80те години на миналия век и са свързани с Пловдив, са подготвили екипа на „Лента“ и на „Централен“ в периода 23.11. – 5.12.

Първият въпрос за 1 двойна покана е: Кои бяха любимите Ви места за игра и срещи в Пловдив през 80-те?

Отговори се приемат и на имейл: centralen@plovdiv.bg, като всички отговорили ще участват в томбола. Печелившите ще бъдат уведомени писмено до 10.12.2017г.

“Дъвка за балончета”, който излиза по кината на 8 декември, припомня най-доброто от романтичния жанр, останал на заден план в българското кино през последните десетилетия. Освен любовна история, лентата разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета.

“В края на годината и в навечерието на празниците мисля, че всеки един от нас отделя поне малко време за хора и емоции, които оставяме на заден план през годината. 80-те години на 20 век не са толкова далече във времето. Много места, предмети, сгради, изкуство и музика са символи на тези години.“, коментира Георги Стаменов.

Лентата действа като “машина на времето”, връща ни към най-щастливите ни години, кара ни да преживеем отново детските спомени и първата любов.”, обясняват от екипа на “Дъвка за балончета”. “И тази магия действа безотказно. На предпремиерната прожекция на фестивала “Златна роза” видяхме хората в публиката да се смеят, да плачат, а после споделяха, че ще гледат филма отново. За нас няма по-добра награда”, допълват те.

Зад сценария на “Дъвка за балончета”, който спечели наградата на “Златна роза” преди броени дни, стоят Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали и сценариите на популярните български сериали – „Под прикритие”, „Стъклен дом”, „Революция Z” и др.  Режисьор е Станислав Тодоров – Роги, който стои зад едни от най-добрите съвременни български комедии като „Столичани в повече” и „Тя и Той”. Зад камерата е Владимир Михайлов – оператор на "Пансион за кучета", "Лора от сутрин до вечер" и "Четвъртата власт".