Кметът на „Южен“ даде старт на залесителната кампания в района

Мисия Пловдив

24-11-2017, 10:00

Снимка:

Район Южен

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Със засаждането на няколко дървета започна залесителната кампания в район „Южен“

Със засаждането на няколко дървета започна залесителната кампания в район „Южен“ . Близо 30 дървета от вида: чинар, еводия, златен кипарис, ливански кедър и магнолия ще бъдат засадени в зелените площи .
„В предвид на това, че район „Южен“ е доста озеленен главно ще бъдат допълнени местата, на които не се е захванала растителността или е унищожена. В залесителната кампания сме предвидили още да бъде частично изпълнено озеленяване на два броя ново изградени детски площадки намиращи се на ул. „Георги Кирков“ с ул. „Ст. Стамболов“ и детската площадка на ул. „Димитър Талев“ срещу бензиностнация Хаджията Груев , както и на тревната площ между ул. „Околчица“ и бул. „Ал. Стамболийски“, за която има дендрологичен проект“ – сподели кмета на Южен Борислав Инчев.
„Благодаря на директора на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев и на неговите служители за оказаното съдействие и се надявам, че и живущите на района ще оценят полаганите грижи и ще пазят новозасадената разстителност.“ – допълни кмета на района.