Герои "влязоха" в Санданско школо за урок по родолюбие

Искрен Красимиров се въплъти в образа на Ботев и Левски

Вчера във Второ основно училище "Христо Смирненски" - гр. Сандански се проведе "Урок по родолюбие с Левски и Ботев". Водещ на проявата бе Искрен Красимиров – режисьор и актьор, прочул се с образа на Христо Ботев. Така нашите национални герои "влязоха на живо" в училище.

Участие взеха над 50 ученици от групите за извънкласни дейности с ръководители Венета Каймаканова – учител по история и цивилизация и Христина Москова - учител по география и икономика. Присъстваха и ученици от 4-тите класове заедно с класните им ръководители.

Искрен Красимиров е посетил над 350 български училища, читалища, театри, общини.

В Санданското школо всички изживяха заедно един незабравим и вълнуващ празник – такъв, какъвто са изживяли хиляди българчета. Това е начин децата да се заинтригуват от богатата ни история, да се гордеят с националните ни герои, да се вдъхновяват от техния пример. Учениците се включиха активно, като задаваха въпроси към водещия, даваха верни отговори. Някои се изявиха с рецитиране на Ботеви стихове.

"Урокът по родолюбие ще се помни задълго", сподели Евдокия Георгиева – Директор на II ОУ „Христо Смирненски“, гр. Сандански. След края на урока всички си направиха обща снимка за спомен.