Преди „Берое“ – „Славия“

Двубоят е на стадиона под аязмото от 15:15 ч.

Днес, 25-ти ноември, „Берое“ излиза в мач от XVII кръг на Първа професионална лига срещу „Славия“ (София). Двубоят е на стадиона под аязмото от 15:15 ч. Главен арбитър на срещата е Петър Костадинов от Добрич.

Билетите за мача са на цена 5  лв., а повече информация може да намерите тук

„Берое“ има проблеми с окомплектоването на състава. Михаил Михайлов все още е контузен, а Милен Желев е наказан за една среща заради натрупани жълти картони.

Ето групата на „зелените“ за двубоя: Душан Перниш, Богомил Цинцарски, Георги Динков, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Кохей Като, Иван Иванов, Павел Виданов, Антон Карачанаков, Педро Еуженио, Борислав Цонев, Мартин Камбуров, Драгош Фиртулеску, Веселин Пенев, Серджио Негрут, Карлос Охене, Марко Адамович и Мартин Райнов.

Преди изиграването на двубоя „Берое“ се намира на 4 място в класирането с актив от 27 т., а съперникът в утрешния мач е на 8 място с 20 пункта.

Петър Костадинов от Добрич е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Димитър Стоилов и Димитър Русев. Допълнителни асистент-рефери са Георги Кабаков и Мустафа Шефкет, а четвърти съдия е Димо Вълчев. Делегат на БФС е Красимир Кръстев от Сливе, а Петър Петров от Велико Търново ще оцени работата на съдийството.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Славия“ 35 пъти, а 46 са победите на сметката на „белите“. 23 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 125:179 в полза на „Славия“. 51 са срещите в Стара Загора, където „зелените“ имат 24 победи, „столичани“ 14, а равенствата са 13. Най-честият резултат между двата тима е 2:1 за „Берое“ (14 пъти), следвани от 2:1 за „Славия“ и 1:1 (по 11 пъти). Първата среща между двата отбора през този сезон, която бе в София завърши с победа за „зелените“ с 4:1. Последните две домакинства на „Берое“ с този съперник завършват при резултат 1:1

Източник: beroe.bg