Уникална таекуондо демонстрация очаква пловдивчани

Спорт

25-11-2017, 11:26

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Голямата изненада за любителите на този спорт ще е следващата година, когато в рамките на две седмици Пловдив става столица на таекуондото

Уникална таекуондо демонстрация очаква пловдивчани. Следващият понеделник – 27 ноември от 19,00 часа в зала „Сила“ отборът на KUKKIWON, водена от президента на световната таекуондо централа  доктор О, ще представи истинско шоу пред пловдивчани. KUKKIWON е така наречената щаб квартира на таекуондо от бивши световни, олимпийски шампиони, които не развиват активна състезателна дейност, но превръщат спорта в истинска атракция.
Те пристигат в България по покана на Българска Федерация по Таекуондо - WTF. Отборът от Корея е най-добрият демонстративен тим в света и на родна земя ще покаже спиращи дъха атракции и невероятни изпълнения от бойните изкуства на високо ниво.
„Входът е свободен, така че надявам се повече любители на този спорт да присъстват“, заяви заместник-кметът Георги Титюков.
„Таекуондото е най-красивият спорт от бойните изкуства, той е и първият олимпийски боен спорт“, заяви Слави Бинев, президент на Българската федерация по таекуондо - олимпийска дисциплина - WTF и вицепрезидент за Европа на Световната таекуондо федерация.
На 17-ти декември в зала „Колодрума“ ще бъде организиран турнир по таекуондо за деца, като се очаква участниците да са между 400-500. Ден по-рано на общо събрание на федерацията ще бъде излъчен спортист по таекуондо на годината.
Голямата изненада за любителите на този спорт ще е следващата година, когато в рамките на две седмици Пловдив става столица на таекуондото. От 31 май до 10 юни между 6 000-10 000 спортисти на това бойно изкуство ще вземат участие в европейско първенство във всички възрастови групи. Организаторите обещават да присъстват едни от най-големите световни имена.