Спектакълът на Нешка Робева „Няма такова шоу“ на 9 декември

Русе Лайф

26-11-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трети Фестивал на китайската култура в Русенския университет

В 19 часа в Голямата зала на Доходното здание с участието на „Нешанъл арт“

Спектакълът на Нешка Робева „Няма такова шоу“ гостува в Русе на 9 декември от 19 часа в Голямата зала на Доходното здание с участието на „Нешанъл арт“ и КХГ „Левски“. 

В една от залите на „Герена“ – в Клуба по художествена гимнастика /КХГ/“Левски“, младите гимнастички, провеждат своите балетни занимания. В един момент нахлуват група танцьори, след тях момичета с различни уреди, треньори, музиканти, певци… 

Появяват се и гостите… 

Всички са учудени, какво става? 

Станало е това, което никога?! не се е случвало в нашата зала – поредното недоразумение. 

Променен е часът на генералната репетиция за Коледното празненство… И както винаги – всеки твърди, че е прав. Започва необичаен спор, в който участниците използват най-силното си оръжие. Докато едни размахват кърпички под звуците на народна музика, други започват да хвърлят бухалки и ленти, търкалят топки, хвърчат обръчи и въжета. Гостите, са меко казано стреснати, от темпераментната разправия… 

Възцарява се тишина, едва, когато една от най- малките гимнастички издига глас и запява, а съотборничките й заиграват между краката на по-големите. Всички аплодират, но редът вече не може да бъде възстановен. 

В артистичен безпорядък, достигащ често да абсурден комизъм, се редуват музика, песни, танци с уреди и без уреди… Всички са въодушевени от мисълта, че ще покажат най-хубавото, от това, което умеят, защото са обединени от една кауза – да помогнат на най-титулования клуб по художествена гимнастика в света – „Левски“. 

Само „Левски“. Без до него да се перчат имената на бивши величия… 

Този самотник „Левски“, който години наред чрез красотата на своите момичета, просълзяваше българите и изправяше света на крака пред трибагреника. Гостите аплодират, включват се в програмата, заявявайки своето пристрастие към малцината Дон Кихотовци останали в България. Кои са те? Разрешете ми да запазя изненадата за премиерата. 

А когато се включат и треньорките?!… 

Няма такова шоу! 

Не е имало и не може и да има. Защото нито програмата, нито участниците могат да бъдат копирани. 

Ако искате да се посмеете, да се порадвате на младостта, таланта и красотата на прекрасните български деца, заповядайте. 

И сами ще се убедите, че няма такова шоу!