Живко, който изрита жена на спирка отново се изправя пред съда

Крими

26-11-2017, 12:37

Снимка:

dariknews.bg /Бургас

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Живко, потрошил жена на спирка в Бургас е психически здрав

Делото ще се гледа на 4 декември

26-годишният Живко Кючуков, който на 9 май т.г. нападна беззащитна възрастна жена на спирка в Бургас, ще бъде изправен пред съда на 4 декември т.г. Това съобщиха от магистратурата. Делото започва в Районния съд.
Срещу Кючуков е повдигнато обвинение за побой, извършен по хулиганско подбуди, както и за нанадяне на средна телесна повреда, довела до трайно затруднение на движението. Законът предвижда до 6 години затвор за това.

Живко беше задържан, след като в медиите бе разпространен скандален видеоклип, на който ясно се вижда как младият мъж безпричинно изритва в таза 72-годишната Виолета К., докато възрастната жена чакала автобуса на спирката в „Изгрев“. Ударът бил толкова силен, че при падането жената е получила счупване на дясното бедро.

Видеото показва още, че докато лежала безпомощна на земята, Кючуков грабнал камък, започнал да го размахва срещу нея, а след това се заканил да й счупи зъбите. После се качил на следващия автобус и изчезнал. Не след дълго го задържали. По настояване на защитата бе преместен от ареста в затворническата болница в Ловеч, да се установи страда ли от параноидна шизофрения и може ли да носи отговорност за действията си.