Д. Николова представя България във форума „Градове“ в Холандия

Политика

27-11-2017, 06:00

Снимка:

МРРБ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Организираният от ЕК форум ще дискутира напредъка в градоустройствения дневен ред на ЕС

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще вземе участие в Третия форум „Градове“, организиран от Европейската комисия. Той ще се проведе днес и на 28 ноември 2017 г. в гр. Ротердам, Кралство Нидерландия, предаде пресслужбата на МРРБ.

Форумът CITIES 2017 - "Заедно работим за по-добри градове" е събитие на високо равнище, обединяващо ключови заинтересовани страни от европейско, национално и местно ниво, на което ще бъдат дискутирани теми, свързани с напредъка в градоустройствения дневен ред на ЕС, градското измерение на политиката за сближаване, както и напредъкът и предизвикателствата, свързани с прилагането на международни споразумения като Дневния ред за устойчиво развитие за 2030 г. и Новия дневен ред за градовете.

Програмата на събитието включва обмен на добри практики между заинтересованите страни по отношение на партньорствата на Програмата за развитие на градовете за ЕС. Дневният ред на форума включва и обсъждане на въпроси, свързани с тенденциите и моделите в урбанизацията, интегрираното градоустройствено планиране и прехода към интелигентни устойчиви градове.