10 души са настанени в приюта за бездомни лица в Пловдив

Мисия Пловдив

28-11-2017, 08:38

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С решение на Общинския съвет бе осигурено дофинансиране на приюта в размер на 20 000 лева, за да може през зимата там да има денонощно дежурни

Във връзка с предстоящия зимен сезон Община Пловдив се подготвя да приеме в Центъра за временно настаняване и Приюта за бездомни лица, останали по една или друга причина на улицата. С решение на Общинския съвет бе осигурено дофинансиране на приюта в размер на 20 000 лева, за да може през зимата там да има денонощно дежурни.

По този начин по всяко едно време ще могат да се приемат лица, изпаднали в нужда, още повече че сигналите на полицейските патрули и гражданите са предимно нощем.
„Ако те са болни, първо ще бъдат лекувани и чак тогава ще бъдат настанени в приюта“, обясни заместник-кметът Георги Титюков.

В момента в центъра за временно настаняване има 5 свободни места, а в приюта 15 свободни, 10 пък са заетите. Там се настаняват хора, само при тяхно желание.

„Ние няма как да държим някой против волята му, дори и в най-тежките зимни месеци има хора, които отказват да бъдат приети“, уточни заместник-кметът Георги Титюков. Той припомни, че миналата година Община Пловдив осигури и раздаде топли дрехи и обувки на бездомните.

„Добре е, ако се видят такива хора, да се сигнализира в дирекция „Социална политика. Нашите служители ще отидат на място и ще говорят с тези хора“, увери кметът Иван Тотев.