Букарев наблюдава футболисти на Жирона за Левски

Заедно с Вангелов гледали срещи и в Португалия

Мениджърът и координатор на спортно-техническата дейност в Левски Асен Букарев е наблюдавал в събота двубоя от испанската Примера дивисион Бетис - Жирона (2:2), пише "Тема Спорт". Причината е, че на „сините“ са предложени футболисти на каталунския клуб. Жирона е новак в местния елит. Тимът се намира на десето място в първенството. Съперникът му Бетис, част от играчите на който също са влезли в полезрението на Букарев, е на осма позиция в подреждането.

От това лято Жирона е собственост на Пере Гуардиола (братът на Пеп Гуардиола) и „Сити Футбол Груп“ (групировката, която притежава Манчестър Сити). В клуба има доста футболисти, които играят като преотстъпени от „гражданите“.

В неделя мениджърът на Левски заедно с главния скаут на клуба Кирил Вангелов вече бяха в Португалия. Там те също са гледали футболисти, които попадат в списъка за зимна селекция.

От "Герена" планират да подсилят отбора поне с трима футболисти. Една от основните цели е взимането на десния бек Антон Тинерхолм. Шведът, който стана шампион с Малмъо, в началото на месеца бе в София и води преговори с ръководството на Левски. Той става свободен агент на 1 януари 2018 година и за него няма да се плаща трансферна сума. Тинерхолм още не е дал окончателен отговор дали приема предложената му оферта.

Сините имат свободен бюджет за заплати, след като през изминалата седмица се разделиха с трима чужденци с общо месечно възнаграждение около 30 хиляди евро. Клубът разтрогна договорите на шведския бранител Симон Сандберг, ганайското крило франсис Нар и нигерийския нападател Бабатунде Аденижи.