Емил Христов: БСП показват, че са портив истината за приватизацията

По думите на Христов предстои приемането на един от най-добрите бюджети за последните десет години

Предстоят сериозни политически консултации за постигане на съгласие по темата за проверка на приватизационните сделки. До този момент БСП показват, че са против това да се каже истината за приватизацията, посочи в Стара Загора зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов.
„За проверка на приватизационните сделки се заговори, заради несправедливостта през всичките тези години. Въпросът е принципен и се надявам да получим достатъчно подкрепа в Народното събрание, за да излезе истината за всички съмнителни сделки“, подчерта той.
  По думите на Христов предстои приемането на един от най-добрите бюджети за последните десет години, определян като социален. В него са предвидени 700 млн. лв. повече за заплати и пенсии, а прогнозата за 2018 г. е 106 млрд. лв. БВП.
„Стабилността в страната води до повишаване на жизнения стандарт на хората и това не се харесва на БСП. Затова се стремят и към дестабилизация“, подчерта Емил Христов. Той бе категоричен, че независимо от отговорните държавни ангажименти, ще продължи да работи за решаване на проблемите в старозагорски регион, продължават и редовните му приемни за граждани във всички населени места от областта.
  „Ще продължим да работим активно за решаване на проблемите на общините и особено на по-малките, които са в по-трудна комуникация с централната власт“, посочи областният координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов. Той съобщи, че след националния конгрес на партията, който се проведе на 26 ноември, предстои активна работа по места за избор на общински ръководства. Ще бъде подходено с голяма отговорност, защото това ще са хората, на които партията ще разчита през 2019 г. когато са следващите местни избори.