Йотингер и Андрей Новаков откриха инвестиционен форум в ЕП

Сред предприемачите бяха и 5 български компании по покана на Андрей Новаков

Еврокомисарят по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков откриха инвестиционен форум в ЕП с предприемачи от над 200 компании, предава пресслужбата на ГЕРБ.

Събитието е част от инициатива, в която в продължение на месеци над 1000 иновативни предприемачи от цяла Европа се бориха да намерят място в класацията на 50-те най-добри стартиращи компании в ЕС.

„Днес в пленарна зала на Европейския парламент не изковаваме законодателство, а даваме сцена за създаването на едни от най-успешните европейски и български стартиращи компании“, заяви евродепутатът след старта на събитието. Той допълни, че България остава една от най-предпочитаните държави за инвестиции през последните години и призова участниците да проучат възможността да инвестират в страната.

Сред предприемачите бяха и 5 български компании по покана на Андрей Новаков. Те се отличават с продуктите си в блокчейн технологиите, спорта, архитектурата, управлението на клиенти, както и във високотехнологичното земеделие. По време на двудневния си престой в Брюксел, компаниите ще имат възможността да се срещнат с инвеститори в рамките на специално организирана сесия.