Депутатите от ГЕРБ Бургас домакини на престижно културно събитие в парламента

Мисия Бургас

28-11-2017, 18:02

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ Бургас: 100 000 лв. от субсидията ни за пострадалите от наводнението

Основната идея на базара е да се популяризира творчеството на бургаските писатели и поети

Изложба с платна на Георги Баев и базар с книги на бургаски автори ще бъдат открити в сградата на Народното събрание на 30 ноември.

Гостуващата експозиция се организира от Община Бургас и Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски“, със съдействието на бургаските депутати от ГЕРБ. На събитието ще присъства част от семейството на големия творец, поканени са и живеещи в столицата бургазлии.

Присъствието  си е потвърдило  цялото академично ръководство на Националната художествена академия.  В момента тече процедура по откриване на филиал на академията на едно от най-хубавите места в Бургас - зоната за обществен достъп на пристанището.

„Книжният базар има благотворителен характер, но преди всичко искаме да покажем на колегите си, че Бургас е център на активен литературен живот:  благодарение на Общината творците разполагат със собствен дом, а тази година се проведе 20-ото издание на „Есенни литературни празници“, коментираха инициативата народните представители от ГЕРБ.

Основната идея на базара е да се популяризира  творчеството на бургаските писатели и поети.  Всеки посетител може да си вземе една или повече книги и да пусне в специално оформена кутия сума по лична преценка.  Депутатите  призовават колегите си  да подарят книги на библиотеки и клубове в своите избирателни райони.

„Заедно с това  искаме  да помогнем един млад живот да продължи пълноценно. Събраните средства ще бъдат внесени в сметката за лечението на 21-годишната Антония Спасова Чикова, която пострада при тежък инцидент на бургаската гара и ще остане с тежки увреждания завинаги. Кметът Димитър Николов  подкрепи инициативата  „Да помогнем на Тони да  стъпи в живота с нови крака“, стартирана от „24 часа“, с която аз също се ангажирах“,  допълни народният представител Диана Саватева.

Началният час на събитието е 11.30 ч. Пропуски за него са осигурени на всички членове на Бургаската писателска общност. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен